Календарът на ЕП е актуализиран, за да се гарантира, че Парламентът може да упражнява основните си функции

Европейският парламент
11.03.2020 / 13:23

Ръководителите на политическите групи в ЕП приеха актуализиран календар на парламентарните дейности във вторник, във връзка с предпазните мерки, предприети за ограничаване на разпространението на коронавируса COVID-19.

 

Във връзка с разпространението на коронавируса COVID-19, Председателският съвет на ЕП (председателят на ЕП и лидерите на политическите групи) промени графика на дейностите на Европейския парламент за следващите седмици поради форсмажорни обстоятелства. Целта е Парламентът да може да упражнява основните си функции (законодателни и бюджетни правомощия, както и пленарни сесии и заседания на ръководните органи на институцията), като същевременно спазва задължението да се грижи за своите членове и персонал и с оглед защитата на общественото здраве.

 

Одобрени промени

 

Априлската пленарна сесия, планирана от понеделник, 30 март до четвъртък, 2 април, ще се проведе в Брюксел, в сряда, 1 април следобед и четвъртък, 2 април сутринта.

 

Всички дейности, насрочени за седмицата, започваща на 16 март, ще бъдат отложени или отменени. Графикът за седмицата, започваща на 23 март, остава непроменен.

 

Допълнителна информация

 

Актуализиран календар

https://www.europarl.europa.eu/sed/doc/news/flash/23441/Revised%20calendar%20for%202020_en.pdf

Пресслужба на Парламента

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/press-room/contacts

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев