Сливен, кратки вечерни новини, 10.03.2020 г., вторник

Сливен
10.03.2020 / 15:48

40 лица в Сливен и областта са под домашна карантина и медицинско наблюдение за коронавирусна инфекция.

Отрицателни за COVID 19 са две проби изпратени от Сливен, стана ясно след като излязоха лабораторните резултати от МБАЛ „Д-р Стоян Киркович” Стара Загора – те обаче не са на мъжът и жената, които бяха приети със съмнение за коронавирус вчера в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Всички мерки, които вчера предприе Общинският кризисен щаб в Сливен, вече се изпълняват с необходимата сериозност и отговорност.

Светофарът на кръстовището между булевардите „Братя Миладинови“ и „Хаджи Димитър“ /до магазин „Билла/ в Сливен няма да работи от 8:00 до 18:00 часа на 14 март – събота заради ремонт.

По повод необходимостта от предотвратяване на струпване на автомобили, ще бъде забранено движението на пътни превозни средства на 22 март от 7:00 до 17:00 часа в отсечката от Информационно-туристическия център до обръщалото под долна лифтена станция – мерките се взимат всяка година по препоръка на полицията заради необходимостта от спазване на обществения ред в този район при посрещане на Първа пролет.

До 14 март (включително) се ограничава достъпът на посетители в музейните обекти на РИМ – Сливен, както и организирането на масови мероприятия на територията на музея за същия период.

Утре ще стане ясно дали ще се увеличи грипната ваканция за учениците от Сливен – все още няма такова решение.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев