AMD представи своята стратегия за растеж в Деня на финансовите анализатори 2020

AMD-logo
06.03.2020 / 15:06

— Компанията разчита на ускореното и устойчиво развитие на своите технологии във високопроизводителните изчислителни среди, информационните центрове, РС и гейминг пазарите —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 5 март 2020 г. — По време на своя Ден на финансовите анализатори AMD (NASDAQ: AMD) даде подробности за следващия етап на своето развитие, с пътни карти на следващите поколения CPU и GPU и агресивни инвестиции в разработката на нови технологични продукти и решения.

 

Нови разработки

С доставени досега над 260 милиона “Zen” x86 ядра в процесорите AMD Ryzen™ и AMD EPYC™ , компанията сподели планове за следващите CPU ядра, чипове и свързващи компоненти:

• AMD планира да представи своите първи процесори базирани на следващото поколение “Zen 3” ядра в края на 2020 г. Ядрото “Zen 4” в момента се разработва и според плановете ще използва усъвършенстван 5nm технологичен процес.

• AMD разкри планове за по-нататъшно развитие на сборката на своите чипове в посока чиплет и стекиран дизайн. Компанията се насочва към нова “X3D” чип-опаковка, ввключваща чиплети и хибридно 2.5D и 3D стекиране на подложката, за да се осигури над 10-кратно повишение на плътността на пропускателната способност при обмен на данни в чипа.

• AMD анонсира своята бъдеща AMD Infinity архитектура от 3-то поколение с оптимизирана работа на CPU и GPU с паметта, което ще доведе до значителни подобрения в производителността и ще опрости програмирането на софтуера за ускорени изчислителни решения, като позволява на CPU и GPU безпроблемно да споделят една и съща памет.

• AMD се присъединява към Confidential Computing Consortium - група от водещи хардуерни и софтуерни компании, работещи съвместно за повишаване на сигурността на данните.

 

AMD анонсира пътна карта на две оптимизирани графични архитектури за пазарите за геймърски продукти и решения за информационните центрове:

• Архитектурата AMD Radeon™ DNA (AMD RDNA) в момента е основата на геймърската фамилия AMD Radeon™ RX 5000 GPU. AMD RDNA 2 архитектурата от следващо поколение е планирана за 50% повобрение на показателя производителност-на-ват спрямо първото поколение. Тя ще поддържа хардуерно ускорен рейтрейсинг, шейдинг с променлива скорост (variable rate shading (VRS)) и други усъвършенствани характеристики. Първите продукти базирани на AMD RDNA 2 се очакват в края на 2020 г.

• AMD разкри информация за своята нова AMD Compute DNA (AMD CDNA) архитектура, проектирана да ускорява изчисленията в информационните центрове. Първото поколение решения с AMD CDNA архитектура, планирано за по-късно през годината, включва 2-ро поколение AMD Infinity архитектура за подобряване на свързаността между отделните GPU и е оптимизирана за машинно самообучение и НРС приложения. Следващата AMD CDNA 2 архитектура ще поддържа 3-то поколение AMD Infinity архитектура за поддръжка на следващото поколени е суперкомпютри от EXA-клас.

• По-късно тази година AMD планира да представи ROCm 4.0 като цялостно софтуерно решение за високопроизводителни (НРС) изчислителни системи от ЕХА-мащаб и машинно самообучение.

 

Продукти за информационни центрове

 

От 2017 г. AMD предлага значителни иновации за пазара на центрове за данни. Компанията е набелязала планове за непрекъснато разрастване на позициите в този сегмент:

• AMD участва в изграждането на бъдещето на „exascale“ изчислителните среди със своите CPU, GPU, междусистемни връзки и софтуерни продукти. Наскоро бе обявен El Capitan - суперкомпютърът в Националната лаборатория Лорънс Ливърмор, планиран да заработи през 2023, El Capitan ще осигури над 2 exaFLOPs изчислителна мощ, или повече от най-бързите 200 суперкомпютъра днес, работещи заедно.

• AMD продължава да разширява присъствието на своите процесори AMD EPYC™ от 2-ро поколение в корпоративните, облачните и HPC среди, въз основа на предимствата на тези сървърни чипове по отношение на производителност и обща стойност на притежание. През 2020 г. ще очакваме над 150 модела AMD EPYC-базирани облачни сървърни решения и 140 модела сървърни платформи.

 

Продукти за РС и гейминг пазара

 

AMD е добре позиционирана за устойчив ръст на РС и гейминг пазара със своите водещи AMD Ryzen™ процесори, AMD Radeon™ графични и полу-къстомизирани продукти. От 2017 г. насам AMD почти удвои своя пазарен дял в тези сегменти. Компанията си партнира с водещи световни брандове, за да предостави AMD Radeon графика на над 500 милиона геймъри, с възможност да адресира 2,5 милиарда геймъри по света. AMD е изградила дългосрочни взаимоотношения с Microsoft и Sony, и е водещ доставчик на чипове за игралните конзоли.

През 2020 г. и по-нататък AMD вижда значителни възможности да продължи своя растеж при изчислителните и графични продукти:

• AMD ще продължи да води във високопроизводителните решения със своето 3-то поколение AMD Ryzen™ процесори, базирани на 7nm “Zen 2” ядра, насочени към бизнес и домашните потребители на настолни и мобилни системи. Компанията очаква да достави своите първи “Zen 3”-базирани AMD Ryzen™ продукти през 2020 г.

• AMD планира да достави пълна гама AMD RDNA графични продукти, за да разшири базата инсталирани AMD Radeon решения. AMD RDNA 2-базираните “Navi 2X” GPU ще осигурят безкомпромисен 4K гейминг и нови характеристики като хардуерно-поддържан рейтрейсинг и значително вдигане на производителността.

 

 

Декларация по повод вируса COVID-19

С продължаващото разпространение на COVID-19, ние заявяваме, че здравето и благополучието на служителите, клиентите, партньорите и членовете на общността на AMD, с които работим, са от най-голямо значение. AMD високо цени отдадеността на отделните хора и организации, които работят неуморно, за да се справят с тази ситуация застрашаваща общественото здраве в глобален план.

На своя Ден на финансовите анализатори 2020, AMD очерта отново своите финансови насоки за първото тримесечие на 2020 г. AMD очаква въздействието на COVID-19 за 1-вото тримесечие да бъде малко, потенциално водещо до приходи по-скоро към долната граница на предвижданията от около $1,8 милиарда щ.долара, плюс-минус $50 милиона. Финансовите прогнози за цялата 2020 г. остават непроменени.

 

Поддържащи източници

• Гледайте запис на събитието и презентации на водещите тук - https://ir.amd.com/events/event-details/financial-analyst-day-2020

• Следвайте AMD News в Twitter за актуална информация - https://twitter.com/AMDnews

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев