Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.03.2020 г.

ОД на МВР Сливен
04.03.2020 / 17:25

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 02.03.2020 г. до 06,00 часа на 04.03.2020 г.

 

128 нарушения са констатирани в хода на специализирани операции на територията на област Сливен. Акциите са част от мерките, предприети в дните преди и по време на честванията на Националния празник 3-ти март. Служители на сектор „Пътна полиция“, районните управления и полицейски участъци в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са извършили проверки на 437 превозни средства и 522 лица. В дните 28, 29 февруари и 3 март са проведени операции „Алкохол,наркотици и неправоспособни“, „Пътна безопасност“, осъществен е контрол на скоростта и техническата изправност на автомобилите. При операциите са съставени 31 акта и 87 фиша. Установени са 4 водачи употребили алкохол и 3 неправоспособни. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол с техническо средство. Двама водачи са глобени са използване на мобилни телефони по време на движение, двама за замърсени регистрационни номера, един водач е санкциониран за управление на технически неизправно МПС. Установен е един автомобил, който не е регистриран по надлежния ред. С мобилни и стационарни камери са заснети 298 нарушения на скоростта. Връчени са 8 ел.фиша на стойност 650 лева.

 

Едно досъдебно и две бързи производства са започнати в РУ-Сливен и РУ-Нова Загора в хода на операция по линия „Наркотици“. Акцията е с цел противодействие на наркорозпространението и водачи на МПС, които управляват под въздействието на наркотици. Операцията е проведен на 2 март на територията на Сливен и Нова Загора. В град Сливен при полицейска проверка на 17-годишен младеж в квартал „Клуцохор“ е намерен и иззет плик, съдържащ канабис. Момчето е задържано за 24 часа.

По случая е започнато досъдебно производство.

В град Сливен е установен 50-годишен мъж от град София, да управлява лек автомобил „Нисан“ след употреба на наркотик- канабис. По случая е образувано бързо производство.

В Нова Загора при проверка на лек автомобил „Фолксваген Шаран“ е установено, че водачът- Я.Н. на 29 години от Нова Загора, управлява след употреба на наркотични вещества метамфетамин, амфетамин и метадон. Образувано е бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен са установили незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. На 2 март при проверка на абонат, на улица „Трифон войвода“ в град Сливен, е установено присъединяване към ел.мрежата, при което не се отчита коректно потребената ел.енергия. Присъединяването е осъществено от 41-годишния Д.Г., пребиваващ на адреса, който е направил пълни самопризнания.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен са се отзовали на 12 произшествия от 1 до 3 март.

 

На 3 март, около 11,20 часа, в складова база в село Злати войвода, е възникнал пожар в товарен автомобил „Скания 124“, собственост на 42-годишен мъж. Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 11,25 часа. Пожарът е ликвидиран в 12,30 часа от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожен е автомобилът. Спасени са две сгради. Причината е късо съединение в ел. инсталацията в двигателния отсек.

 

Своевременно са загасени пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци в землищата на села в общините Котел, Твърдица, Нова Загора и Сливен. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

 

ОД на МВР Сливен

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев