Сливен, кратки вечерни новини, 02.03.2020 г., понеделник

Сливен
02.03.2020 / 15:56

Днес сливенският митрополит Йоаникий навършва 81 години.

Кметът на община Сливен Стефан Радев и председателя на общинския съвет съвет, Димитър Митев поздравиха Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий с рождения ден, който владиката отбелязва на 2 март.

Поради възникнала техническа повреда, светофарната уредба на кръстовището при Дамарски мост няма да работи до края на тази седмица.

ТЕЦ-Сливен възнамерява да премине от въглища изцяло на газ и малко количество модифицирано гориво /RDF/ - по този начин от Топлофикация ще намалят до минимум вредните емисии.

ОУ „Д-р Иван Селимински“ отбелязва патронния си празник днес – поредната инициатива в чест на годишнината бе ученическа щафета, която събра най-добрите в бягането.

За поредна година представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен зарадваха децата и жителите на града по случай Баба Марта – младежите вързаха стотици мартеници на хората, които в първия мартенски ден избраха да посетят местността Карандила и скално образувание Халката – МГЕРБ-Сливен закичиха с мартеници и няколко дървета в района на Долна лифтена станция.

Сливен осъмна днес без вестници и списания – проверка в централната поща в града показа, че там вестници не са получавали, а служителите казват, че има някаква инструкция, но все още чакат указания как ще действат.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев