Проектът на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!“ и в Сливен

РОМЕО И ЖУЛИЕТА  от Уилям Шекспир
02.03.2020 / 14:15

Здравейте,

Колеги, приятели, учители, родители,

Здравейте и Вие, които се подготвяте да направите своя избор

Започва „Учи в България, завладей света!“, IV национално издание 2020, НАТФИЗ – превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи!

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес, е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция, още през 2016 г. с пилотното издание на кампанията „Учи в България, завладей света!“. В рамките на 4 години студентите и преподавателите на Академията посетиха 37 града на страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа, станаха основание за развитието на кампанията.

На 17 март Сливен може да подкрепи „Учи в България, завладей света!“ !

На 17 март от 19.00 ч. в ДТ „Стефан Киров“, младите жители на града, ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на доц. д-р Пенко Господинов – „Ромео и Жулиета“ от У. Шекспир. В същия ден, преди спектакъла, от 14.00 ч. при „Вход свободен!“ ще се проведе консултативна среща с водещи преподаватели на Академията, които лично ще запознаят заинтересованите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2020/2021 година. Участниците в срещата ще получат безплатни кандидатстудентски материали и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София (през юни и август).

IV-то национално издание на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!“ се реализира в Пловдив (16 март), Сливен (17 март), Стара Загора (18 март), Бургас (19 март), Пазарджик (20 март), Благоевград (20 март), Дупница (21 март), Плевен (23 март), Кюстендил (2 април), Велико Търново (23 март), Силистра (24 март), Разград (25 март), Варна (26 март), Русе (25 март), Търговище (26 и 27 март), Кюстендил (30 и 31 март, 1 и 3 април).

За пълноценното провеждане на кампанията, НАТФИЗ разчита на подкрепа и съдействие от всички, така че безвъзмездната консултативна помощ, да достигне и да бъде в полза на възможно най-широк кръг млади българи. Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият, като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?

Проектът на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!“ достигна до Вас с изключителната подкрепа на ДЗИ и КАОЛИН ЕАД и с медийната подкрепа на Българската национална телевизия и Българското национално радио.

 

 

РОМЕО И ЖУЛИЕТА

от Уилям Шекспир

 

превод Валери Петров

 

постановка доц. д-р Пенко Господинов

асистент-режисьор д-р Мирослава Гоговска

сценография и костюми Габриела Кърджилова (IV курс „Сценография“)

пластика ас. Весела Хаджиниколова

 

IV курс „Актьорство за драматичен театър“, клас доц. д-р Пенко Господинов

Ромео - Васил Илиев, Кристиян Негалов, Неделин Найденов,

Богдан Бухалов, Николай Николаев

Жулиета - Йоанна-Изабелла Върбанова, Александра Майдавска, Бохеми Везирова, Ели Колева, Мартина Троанска

Сеньор Капулети - Атанас Петков

Сеньора Капулети - Владинелла Кацарска

Меркуцио - Тодор Кирилов

Брат Лоренцо - Стефан Кондров

Тибалт - Димитър Сулев

Дойка - Анна Янева, Илияна Гекова

Граф Парис - Георги Караиванов

Трикстер - Николай Николаев

Музикална среда и пиано - Каролина Койнова

 

Независимо къде и как човек си прекарва времето, как и къде живее, душата иска своето. Когато човек е млад, то нейният глас и пориви са особено силни и настоятелни. Жаждата - човек да обича и да бъде обичан, е изключително силна. Тази жажда не приключва никога и не се утолява. Мисля, че днешните млади хора са същите като нас, няма нещо по-специфично или по-различно и характерно спрямо човека въобще. доц. д-р Пенко Господинов

 

Преодолейте нагласата си или предубедеността, че достатъчно добре познавате заглавието. Позволете си да влезте в един различен, модерен и разтърсващ свят, до който ще Ви допуснат талантливите студенти. Те честно и открито отварят вратата към себе си, за да покажат своето светоусещане и възприятие за света и Шекспир. Насладете се на яркостта на преживяванията, емоциите, темперамента и дълбочината на страстта на най-младото поколение български артисти. А те са вдъхновяващи!

Иван Върбанов

 

 

Още снимки от новината

РОМЕО И ЖУЛИЕТА  от Уилям Шекспир

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев