Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.02.2020 г.

Шестима задържани, разкрити престъпления и констатирани нарушения в хода на специализирана операция в района на Твърдица
26.02.2020 / 13:03

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.02.2020 г. до 06,00 часа на 26.02.2020 г.

 

Шестима задържани, разкрити престъпления и констатирани нарушения в хода на специализирана операция в района на Твърдица

 

Акцията е осъществена от служители на РУ-Твърдица,Специализираните полицейски сили и Пътна полиция при ОДМВР-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура. Целта е противодействие на битовата престъпност в малките населени места и контрол на криминалния контингент. За времето от 15,00 часа на 24 февруари до 16,00 часа на 25 февруари са извършени проверки на 69 автомобила, 13 превозни средства с животинска тяга и 97 лица. Проверявани са товарни автомобили и микробуси на изградените контролно-пропускателни пунктове на вход и изход от селата, както и черни пътища, по които се придвижват каруци. Извършван е контрол по отношение незаконен добив на дърва, установяване на вещи, обект на кражба, редовни превозни документи, застраховка „Гражданска отговорност“ и други.

По време на операцията са задържани шестима във връзка с кражби, извършени в района на град Шивачево и селата Сборище и Оризари. Разкрити са кражба и опит за кражба на два коня от гориста местност близо до град Шивачево и село Сборище. Извършителите са направили пълни самопризнания. Работата по случаите продължава. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на криминални деяния. Констатирани са 33 нарушения на Закона за движене по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Съставени са 13 акта и 20 фиша.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

На 25 февруари, около 19,50 часа, е възникнал пожар в стопанска постройка в новозагорското село Питово. Имотът е собственост на 74-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано в 22,50 часа от един екип с 4 пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 60 кв.м. покривна конструкция и 4 куб. дърва за огрев. Спасени са две сгради. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията на навеса.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Сливен са спасили двама души при пожар в апартамент в квартал „Даме Груев“. На 25 февруари в 12,52 часа е получен сигнал за пожар на балкон в апартамент, собственост на 81-годишен мъж. При действия по свързване на газова бутилка с котлон от собственика и негов близък на терасата на жилището възниква запалване. По това време в апартамента са били четирима души, като двама от тях са изведени от пожарникарите, другите са напуснали сградата сами. Пожарът е ликвидиран своевременно от пристигналите на място два екипа на РСПБЗН-Сливен, които не са допуснали газовата бутилка да се взриви. От произшествието няма пострадали лица, благодарение на бързите действия на пожарникарите.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е ликвидирал пожар, възникнал в ел.табло на къща в град Сливен. Сигналът е получен в 04,46 часа тази сутрин. Пострадали няма. Пожарът е тръгнал от късо съединение в ел.табло на паянтова постройка към имот на ул.„Стефан Егаров“ в град Сливен, собственост на 46-годишна жена. Пожарът е унищожил домашно имущество и битова техника. Спасена е сградата.

Още снимки от новината

Шестима задържани, разкрити престъпления и констатирани нарушения в хода на специализирана операция в района на Твърдица

 

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев