Седмицата в ЕП: 24 – 29 февруари 2020 г.

Европейският парламент
24.02.2020 / 10:32

Делегации на ЕП

 

Отношенията между ЕС и Турция. Делегация на комисията на ЕП по външни работи ще замине за Анкара и Мардин, за да се срещне с представители на турското правителство, включително министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, представители на турския парламент, на мозъчни тръстове, учени и представители на гражданското общество. Евродепутатите ще обсъдят последните развития в отношенията между ЕС и Турция, регионалните предизвикателства като конфликтите в Сирия и Либия, кюрдския конфликт и положението на сирийските бежанци (делегацията ще бъде в Турция от понеделник до четвъртък).

 

Петиции / България. Делегация на комисията по петиции ще бъде на посещение за установяване на факти в България, където ще се срещне с вносители на петиции, представители на държавната администрация, Българската народна банка, професионални асоциации, организации за защита на потребителите, както и Омбудсмана на Република България. Делегацията ще посети също така депото за отпадъци в град Монтана и ще се срещне с представители на местната администрация и регионалните органи по околна среда. Евродепутатите ще се запознаят отблизо с позициите както на вносителите на петиции, така и на представителите на държавната администрация и други заинтересовани страни относно предполагаеми нарушения на правата на потребителите и спазването на законодателството в областта на околната среда и отпадъците. Заключенията от посещението на евродепутатите ще бъдат представени на пресконференция в сряда от 13.30 часа българско време в Дома на Европа в София. Акредитация за медиите за пресконференцията може да бъде направена тук (делегацията ще бъде в България от понеделник до сряда).

 

Бюджет на ЕС / Чехия. Делегация на ЕП от комисията по бюджетен контрол ще бъде на посещение за установяване на факти в Прага, където ще се срещне със земеделски стопани, представители на неправителствени организации, на съдебната власт и правителството и ще обсъди въпроси относно разпределението и достъпа до европейски фондове в страната. Във връзка със сигналите за възможен конфликт на интереси на чешкия премиер, евродепутатите искат да се уверят, че парите на чешките данъкоплатци са изразходвани в полза на общественото благо, а не само на няколко привилегировани лица. Заключенията от посещението на евродепутатите ще бъдат представени на пресконференция в петък 16.00 часа българско време в Бюрото на ЕП в Прага (делегацията ще бъде в Чехия от сряда до петък).

 

Защита на данните, борба с тероризма / САЩ. Делегация на ЕП от комисията по граждански свободи ще пътува до Вашингтон и Бостън, за да обсъди сътрудничеството между ЕС и САЩ в областта на защитата на данните, включително щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ, правоприлагането и използването на изкуствен интелект, както и борбата с тероризма. Членовете на ЕП ще се срещнат с представители на Конгреса на САЩ, Държавния департамент, Министерството на финансите, организацията „Интернет общество” (ISOC), експерти на ФБР, както и представители на Масачузетския технологичен институт (MIT), Харвардския университет, потребителски организации и стартиращи фирми (делегацията ще бъде в САЩ от понеделник до петък).

 

Митнически тарифи за САЩ / САЩ. Делегация на ЕП от комисията по международна търговия ще замине за Вашингтон, за да се срещне със своите колеги от Конгреса на САЩ, представителни на Държавния департамент и Министерството на финансите, неправителствени организации, синдикати и бизнес организации и да обсъди с тях възможностите за справяне с търговските неуредици между ЕС и най-големия му търговски партньор - САЩ. Евродепутатите ще проверят напредъка в преговорите за премахване на митническтие тарифи за индустриални стоки и ще приканят страните да се придържат към справедлива търговия, основана на правила (делегацията ще бъде в САЩ от понеделник до четвъртък).

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев