Олимпийските отбори по природни науки са талисман на Световната купа в София

Олимпийци
24.02.2020 / 10:08

„Седмица на художествената гимнастика“ е между 5-и и 12-и април, когато ще се проведат - Международният турнир за купа „София“ и Световната купа по художествена гимнастика.

„Златните момичета“ на България отново ще имат своя Талисман за предстоящата Световна купа през април, която е част от „Седмица на художествената гимнастика“ в София. След Димитър Бербатов, който беше кавалер на Купата миналата година, през 2020-а щафетата ще поемат Олимпийските отбори по природни науки, които традиционно оглавяват първите места в Международните олимпиади със златни и сребърни медали. От началото на олимпийската традиция до 2019-а година българските отбори по природни науки са спечелили от международни и балкански състезания близо 1000 медала.

„Тези деца са гордост за България – няма по-добро представяне за държавата ни от успехите на олимпийците, които доказват знания в някои от най-сложните дисциплини. Радвам, че тази година ще застанат до нашите момичета, които са доказателство за силата на духа, тялото и грацията. Щастливи сме, че ще обединим спорта и науката“, споделя Илиана Раева, президент на българската федерация по художествена гимнастика

„Олимпийските отбори по природни науки включват астрономия, астрофизика, биология, информатика, математика, лингвистика, химия, физика и отбора на младите физици. Ние се грижим младежите ни да показват най-доброто - винаги сме давали за пример именно художествената гимнастика, която държи толкова високо ниво. Към това ниво се стараем да се придържаме на всяко състезание. За нас ще бъде чест да сме част от „Седмица на художествената гимнастика“ и дано донесем късмет на нашите момичета, на които сме подготвили специални тренировки на ума с нас“, разказва Алексей Христов, председател на Сдружение на олимпийските отбори по природни науки (СООПН)

 

Билетите за „Седмицата на Художествената“ гимнастика са вече в продажба в мрежата на Easypay и на всяка каса на Изипей в страната.

Още снимки от новината

Олимпийските отбори по природни науки са талисман на Световната купа в София
Олимпийските отбори по природни науки са талисман на Световната купа в София
Олимпийските отбори по природни науки са талисман на Световната купа в София

 

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев