Сливен, кратки вечерни новини, 12.02.2020 г., сряда

Сливен
12.02.2020 / 15:47

През 2020 година малко повече от 22500 жители на област Сливен трябва да подновят личните си карти – за да се избегнат опашките, чакането и натоварването в звеното БДС в град Сливен са предприети следните мерки: „Организиран прием”, подаване на заявление по електронен път или подаване на заявления във всяко районно управление към ОДМВР-Сливен-Котел, Нова Загора и Твърдица.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен Милена Чолакова беше домакин на областно представяне на добрите практики в работата на групите по православно християнство, работещи на територията на област Сливен през учебната 2019/2020 година.

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в област Сливен през четвъртото тримесечие на 2019 г. е 18 и спрямо съответното тримесечие на 2018 г. се увеличават със 5.9%.

Сливенският симфоничен оркестър отново ще зарадва почитателите на класическата музика с концерт на 27 февруари.

Кулинарна изложба във връзка с „Честване на Васий – Ромската нова година“ се проведе на 11 февруари в „Зимната градина“, Парк хотел „Централ“.

Социалните в Сливен ще проверяват дали детето, което е било дърпано от автомобила на баща си на заледен път в Балкана, живее в риск – дирекция „Социално подпомагане“ в Сливен се е самосезирала по случая и предстои да бъде извършена проверка, която до края на март трябва да приключи и компетентните органи да се произнесат.

XXII Национален фестивал на детската книга ще се проведе от 11 до 13 май в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев