Сливен, кратки вечерни новини, 11.02.2020 г., вторник

Сливен
11.02.2020 / 15:51

Собствениците на имоти, засегнати от изграждането на подобекти 16, 17, 18, 19 и 20 от позиция 2: „Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив – Бургас“, вече могат да получат полагащите им се обезщетения – отчуждените имоти се намират в землищата на гр. Кермен, община Сливен и селата Коньово, Събрано, Стоил войвода и Съдиево, община Нова Загора.

Общинската субсидия за читалищата в Сливен и населените места за 2020 година се увеличава с 50 процента.

Сливенски полицай осъди на първа инстанция гражданин за обиди по негов адрес и качен във фейсбук видеоклип – делото е гледано от Районен съд Ямбол.

На 12 февруари /сряда/ 2020 г., от 17:00 ч., в навечерието на Деня на влюбените – Св. Валентин, в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен ще гостува големият български поет Георги Константинов.

Плакати с портрети на бележити сливналии ще украсяват автобусните спирки на града ни – дейностите, свързани с изграждане на нови и реновиране на стари спирки, се извършват в рамките на проекта за интегриран градски транспорт на Сливен.

В РБ ”Сава Доброплодни” – Сливен се състоя първата сбирка на Организационния комитет за провеждането на едно от най-емблематичните събития от културния календар на Сливен – XXII Националeн фестивал на детската книга.

През 2019 г. в Сливен са издадени 47 заповеди за защита от домашно насилие.

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев