Сливен, кратки вечерни новини, 07.02.2020 г., петък

Сливен
07.02.2020 / 15:50

Полицейски инспектори към ОДМВР-Сливен взеха участие в двудневна работна среща по теми, свързани с домашното насилие.

Силният вятър от изминалия ден е нанесъл повреда на светофарната уредба при Дамарския мост в Сливен, предприети са мерки за нейното възстановяване.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров провери състоянието на язовир „Асеновец“, от който Сливен се снабдява с питейна вода – в момента язовирът е с наличен полезен обем от 5,858 млн. куб. м, а на ден се ползват около 18 хил. куб. м за нуждите на града.

Областният управител Чавдар Божурски участва в национална среща за изпълнението на механизма за обхват на децата и учениците в образованието – събитието се осъществи по покана на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, на 6 февруари в аула „Максима“ на Минно-геоложкия университет „Св.Иван Рилски“ в София.

Във връзка с отбелязване на Деня на влюбените–Свети Валентин, Регионална здравна инспекция-Сливен организира „Дни на отворените врати“ от 11 до 18 февруари – в този период можете да направите проверка на Вашия ХИВ статус, да получите здравно-образователни материали, презервативи, безплатно консултиране и изследване за вируса на ХИВ в лабораторията на Регионална здравна инспекция от 09:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 15:00 ч.

Днес бяха поставени предпазни колчета на спирката, намираща се на бул. „Панайот Хитов“, до обръщалото за тролеи и автобуси.

Един приемен ден седмично ще има изпълнителния директор на „Топлофикация-Сливен“ ЕАД инж. Павлин Костов и това ще е понеделник, желаещите среща с него ще бъдат приемани от 14:00 до 16:00 часа.

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев