Председателите на ЕС представят приоритетите за бъдещето на Европа

Европейският парламент
31.01.2020 / 14:39

Председателят на ЕП Д. Сасоли: Без правила, най-силните ще надделеят и най-слабите ще бъдат изключени.

 

Председателят Сасоли в отговорите си пред журналисти каза: „Запитайте се това: защо всички искат да ни разделят днес? Защото когато има общи правила, ние живеем по-добре и защитаваме тези, които са по-слаби. Там, където няма правила, преобладават само най-силните. Може би тези, които искат да ни разделят, се страхуват от свят с правила. В момента вярвам, че значението на ЕС се крие в отговора, който можем да дадем на този въпрос. Не само за нас, но и за глобален свят, който трябва да живее по правила. Без правила най-силните ще надделеят и най-слабите ще бъдат изключени. И ЕС не иска това”.

 

 

След вчерашната среща във Франция в дома на Жан Моне за размисъл относно бъдещите предизвикателства пред Европейския съюз, председателите Давид Сасосли, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен днес направиха изявления в посетителския център на Парламента в Брюксел.

 

 

Бъдещето на Европа: изявление на Давид Сасоли, председател на Европейския парламент

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/future-of-europe-statement-by-david-sassoli-ep-president_I183643-V_v

 

Бъдещето на Европа: изявление на Шарл Мишел, председател на Европейския съвет

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/future-of-europe-statement-by-charles-michel-president-of-the-european-council_I183760-V_v

 

Бъдещето на Европа: изявление на Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/future-of-europe-statement-by-ursula-von-der-leyen-president-of-the-ec_I183761-V_v

 

Оттеглянето на Обединеното кралство отбелязва нова глава в историята на Европейския съюз. Днешните изявления са с поглед към конкретните вътрешни и външни предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени през следващите години, и за това как могат да се включат гражданите, гражданското общество и националните парламенти повече в дискусиите и във вземането на решения, които оформят бъдещето на Европа.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев