Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.01.2020 г.

ОД на МВР Сливен
29.01.2020 / 13:11

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 28.01.2020 г. до 06,00 часа на 29.01.2020 г.

 

Котел: Масови проверки на полицията в Котел за правилно съхранение на ловното оръжие. От 17,30 до 23,00 часа на 28 януари служители на участък „Ябланово“ са извършили проверки по домовете на ловци в селата Кипилово, Боринци, Стрелци, Филаретово, Соколарци и Ябланово за спазване на изискванията за съхранение на законно притежаваното ловно оръжие. Акцията е с цел превенция и противодействие на нарушенията, свързани със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. В хода на операцията са проверени 31 ловци. Констатирани са 5 нарушения на ЗОБВВПИ, касаещи съхранението на оръжието. Полицейските служители са установили случаи, в които оръжието се държи извън касата или касата не е здраво закрепена, като изисква закона. На нарушителите са съставени актове.

 

По време на ежедневния контрол по пътна безопасност служители на участък „Ябланово“ при РУ-Котел са установили неправоспособен водач, който управлява нерегистрирано моторно превозно средство. На 28 януари в село Кипилово е спрян за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“ без регистрационни табели, управляван от 35-годишния Е.С. от същото село. Проверката е показал, че Е.С. е неправоспособен, а автомобилът не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: Полицейски служители задържаха мъж, причинил смъртта на домашно животно. Сигналът е подаден на 28 януари в 14,50 часа на тел.112 за умъртвена котка. Животното е намерено в близост до имота на собствениците в местността „Селището“ край град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е задържан от служители на РУ-Сливен. Той е К.И. на 45 години, криминално проявен. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежаване на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при операция по противодействие на наркоразпространението. На 28 януари в района на кръстовище в квартал „Надежда“ е извършена проверка на криминално проявения Б.К. на 33 години от град Сливен. В него е намерено кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Б.К. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

9 сигнала за силна музика, битови и междусъседски скандали са посетени от полицейски служители при специализирана операция в малките населени места на община Сливен на 25 и 26 януари. Акцията се провежда всяка събота и неделя от служители на участъци „Петолъчка“ и „Запад“ в селата, обслужвани от РУ-Сливен. Целта е противодействие на престъпленията срещу собствеността, опазване на обществения ред и пътна безопасност. В хода на операцията са проверени 58 превозни средства и 117 лица. Извършен е контрол на лица от криминалния контингент. Посетени са 9 сигнала от телефон 112 за битови скандали и силна музика в селата Камен, Тополчане, Сотиря и други. Констатирани са 18 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД. Започнато е едно бързо производство за водач, употребил алкохол над 1,2 промила.

 

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев