Сливен, кратки вечерни новини, 26.01.2020 г., неделя

Сливен
26.01.2020 / 15:56

Фирми и държавни учреждения от град Сливен се възползват от предлагания от МВР „организиран прием” за подмяна на личните документи с цел да се избегне струпването на много хора.

В „Топлофикация Сливен“ ЕАД в петък се проведе Ден на отворените врати – през целия ден бе осигурен достъп на представители на медиите, граждани, представители на природозащитна организация и на представители на отдел „Екология“ от Община Сливен до инсталациите за горене на RDF и биомаса, които са собственост на дружеството.

Известният кардиолог и бивш изпълнителен директор на областната болница в Сливен д-р Методи Попстойков почина в нощта на 24 януари в лечебното заведение, което управляваше от 1999 г. до 2009 г. – погребението му се състоя днес от 13:00 часа на старите гробища в града.

Евродепутатът Петър Витанов бе на визита в Сливен на 24 януари.

Община Сливен се включва с 9 емблематични туристически обекта в инициативата „Денят за вас“ на Министерството на туризма – събитието ще се проведе на 22 март.

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен организира Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Премиерата на новия български филм „Диви и щастливи“, излъчена в зала „Сливен“ събра 3902 лева за лечението на 20-годишния Димитър Щилиянов, който страда от тежкото заболяване сарком на Юинг.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев