Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.01.2020 г.

ОД на МВР Сливен
24.01.2020 / 10:34

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 23.01.2020 г. до 06,00 часа на 24.01.2020 г.

 

Нова Загора: Специализирана операция на полицията в Нова Загора с цел противодействие на престъпленията, извършвани срещу личността и имуществото на гражданите. На 23 януари на територията на РУ-Нова Загора са извършени проверки на автомобили, лица и превозни средства с животинска тяга, на входните и изходните пътни участъци в населените места в общината. Извършени са проверки в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски и други обекти. Осъществен е контрол на лица от криминални контингент и на такива, склонни към извършване на противоправни деяния. В хода на операцията са констатирани 16 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД.

 

Твърдица: Широкообхватен контрол по пътна безопасност е осъществен от служители на РУ-Твърдица на 23 януари. За 2 часа в град Шивачево са проверени 25 автомобила и 40 лица. Установени са 17 нарушения на Закона за движение по пътищата. На нарушителите са съставени актове и фишове. Най-честите нарушения са свързани с неизправното техническото оборудване на автомобилите и неизползване на обезопасителните системи в автомобилите от водачи и пътници.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен разследват кражба от частен дом в град Сливен. За времето от 16,00 до 17,00 часа на 23 януари неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в къща, в сливенския квартал „Речица“. Откраднати са златни, сребърни и други накити. Сигналът е подаден в 19,18 часа от собственика на имота. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени действия. По случая е започнато досъдебно производство

 

Пожарна безопасност и защитна на населението

 

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Пет пожарни екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в цех за пелети в индустриалната зона на град Сливен. Пожарникарите са спасили 5 сгради, 100 кг. пелети, товарен автомобил, мотокар, 10 струга, апаратура, и други машини.

Няма пострадали при произшествието.

Сигналът е подаден на 23 януари в 04,00 часа. Към мястото незабавно са изпратени 5 пожарни автомобили и 16 огнеборци, които са успели да ликвидират пожара и да спасят голяма част от техниката и продукцията.

Произшествието е ликвидирано в 07,30 часа. На място са останали екипи на дежурство.

 

Сливенски пожарникари са спасили 60 декара овощна градина. В 10,54 часа на 23 януари е получен сигнал за пожар в овощна градина и сухи треви в района на Сливенски минерални бани.. Произшествието е ликвидирано в 12,55 часа един екип на РСПБЗН-Сливен. Пожарът е унищожил 20 декара. Спасени са 60 декара от овощната градина.

 

 

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН-Сливен са гасили още 6 пожара и са оказали съдействие при пренасяна на болна жена от жилището й до екип на спешна помощ.

Екипи на Районните служби в Нова Загора и Твърдица са гасили 3 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Пожарите са ликвидирано своевременно, без да причинят преки материални щети.

 

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев