Сливен, кратки вечерни новини,16.01.2020 г., четвъртък

Сливен
16.01.2020 / 15:56

В библиотека „Зора“ днес бе открита документална изложба, посветена на Дамян Дамянов по повод неговия 85-ти рожден ден.

Творби на значими български автори от фонда на художествена галерия „Жорж Папазов“-Ямбол бяха показани за първи път в галерия „Нова“ към Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен – изложбата откри заместник-кметът Пепа Чиликова.

Детска градина „Теменуга” в Сливен посрещна днес служители от ОДМВР-Сливен, които запознаха децата с полицейската професия.

По данни на Националния статистически институт преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в нефинансовия сектор в област Сливен към 31.12.2018 г. възлизат на 161.5 млн. евро, което е с 15.9% повече в сравнение с 2017 година.

Държавата си иска обратно 5-те милиона, които бяха отпуснати като безлихвен заем на община Сливен – в администрацията е получено писмо от Министерство на финансите, с което се напомня на кметството, че не сме върнали парите и вече месец сме в просрочие.

Сливенската ученичка Габриела Иванова спечели първа награда за стихотворение в литературния конкурс „Изящното перо – 2019“, организиран от Салон за българска култура и духовност – Чикаго.

Предлагането на свинско месо произведено в България по месарските магазини в Сливен намалява, заради въведената забрана в цялата страна за движение на свине от и към животновъдните ферми и кланиците, като мярка за ограничаване на АЧС.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев