Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.01.2020 г.

ОД на МВР Сливен
16.01.2020 / 10:58

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.01.2020 г. до 06,00 часа на 16.01.2020 г.

 

Нова Загора: Задържан за притежание на наркотици, проверки на автомобили и обекти по време на специализирана операция на полицията в Нова Загора. Акцията е проведена от 08,00 до 16,00 часа на територията на общината с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността и установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотици. В хода на операцията са проверени 89 превозни средства, 158 лица, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски обекти и други. При проверка на лек автомобил „Фолксваген Шаран“ с чужда регистрация е установен 34-годишен мъж от град Нова Загора, който е предал доброволно плик и цигарена кутия, съдържащи наркотично вещество. Мъжът е задържан за 24 часа в РУ-Нова Загора. По случая е започнато досъдебно производство.

По време на операцията са установени 12 нарушения на ЗДвП. На нарушителите са съставени 5 акта и 7 фиша.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На 15 януари, около 22,10 часа, на ул.“Оборище“ е извършена полицейска проверка на 23-годишна жена от град Сливен. В нея е намерено и иззето пликче, съдържащо вещество, което при полевия тест е реагирал на метамфетамин.

По случая е започнато досъдебно производство.

 

Твърдица: Кражба на дизелово гориво разследват служители на РУ-Твърдица. За времето 10- 14 януари от обособен паркинг на главен път І-6 е извършена кражба на дизелово гориво от два товарни автомобила. Общото количество е около 900 литра. Извършени са огледи, предприети са оперативно-издирвателни действия. В РУ-Твърдица са образувани две досъдебни производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Котел са се отзовали на 3 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Екипите са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев