Сливен, кратки вечерни новини, 15.01.2020 г., сряда

Сливен
15.01.2020 / 15:49

По окончателни данни годишен отчет за дейността си през 2018 г. в НСИ са представили общо 7 109 нефинансови предприятия, извършвали стопанска дейност на територията на област Сливен.

Държавният план-прием на учениците в 8-ми клас в неспециализираните профилирани и професионални гимназии, в средните и обединените училища на територията на Сливенска област бе тема на среща в областната администрация.

Кланици и месарски магазини в Сливен спират работа, а причината е забраната за движение на свине от и към животновъдни обекти и кланици на територията на цялата страна заради африканската чума.

На 29 февруари тази година в Сливен ще се проведе отчетно-изборна конференция на общинската организация на БСП, на която ще бъде избран нов председател.

Приключи санирането на блок 10 в кв. „Сини камъни“ Сливен – към момента 28 са изцяло завършените от общо 51 блока, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Творческият сезон на Сливенския симфоничен оркестър продължава с пореден концерт на 23 януари – той ще се проведе в зала „Сливен“ от 18:30 часа.

Юбилейна изложба на известната сливенска фотограф-художничка Светлозара Курдова се открива на 15 януари от 18:00 часа в галерия "Йордан Кювлиев".

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев