Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.01.2020 г.

ОД на МВР Сливен
14.01.2020 / 10:43

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 13.01.2020 г. до 06,00 часа на 14.01.2020 г.

 

Сливен: Криминалисти на участък „Запад“ при РУ-Сливен задържаха извършител на палеж. На 7 януари, след получен сигнал за запален лек автомобил в село Чокоба, полицейските служители предприемат действия по изясняване на обстоятелствата около палежа и установяване на извършителя. Автомобилът е „Ауди А3“, собственост на 50-годишен мъж от същото село. В хода на проведените оперативно- издирвателни действия за извършено престъпление е задържан 73-годишният П.П. от град Сливен. Той е направил пълни самопризнания, задържан е за 24 часа в РУ-Сливен. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Установени нарушения и посетени сигнали от тел.112 по време на полицейска операция в малките населени места в община Сливен. Акцията е с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пътна безопасност и се провежда всяка седмица на територията на РУ-Сливен, обслужвана от участъци „Запад“ и „Петолъчка“. От 10 до 12 януари са извършени проверки на 95 автомобила и 105 лица. Констатирани са 24 нарушения на ЗДвП, БЗЛД и Наредбата на Община Сливен. Посетени са 8 сигнала от тел. 112 за висока музика и междусъседски и семейни скандали. В хода на операцията полицейски служители осъществяват контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Извършени са проверки на обекти и лица по линия „Акцизи“ и „Наркотици“.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал техническа помощ при пътно произшествие, без пострадали, с товарен автомобил на АМ“Тракия“, възникнало в 07,50 часа на км.266, посока град Бургас.

В 18,15 часа екип на РСПБЗН-Нова Загора е отстранил паднало дърво до разклона за село Караново. Няма пострадали, не са причинени материални щети.

Гасени са още запалени отпадъци в Сливен и Нова Загора. Пожарите са ликвидирани без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев