Сливен, кратки вечерни новини, 10.01.2020 г., петък

Сливен
10.01.2020 / 15:49

Днес официално бе даден старт на ремонта на Детска градина „Рай-2“ в сливенския квартал „Дружба“.

Предстои цялостно преустройство на сливенския храм „Свети цар Борис-Михаил Покръстител“ - предвижда се храмът да бъде удължен и разширен и да стане двойно по-голям.

Трима души са транспортирани в Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен с травми от катастрофа, а двама са починали след катастрофа, станала снощи на жп прелез край село Жельо войвода, при която автомобилът на потърпевшите е бил ударен от влак.

Общински фонд „Култура” започва набиране на предложения за проекти в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край – проектите могат да се подават от 13 януари до 13 март 2020 година в деловодството на Общинска администрация.

От днес официално започва данъчната кампания – за първи път от месец март данъчните ще предложат предварително попълнена декларация, която данъкоплатците могат да потвърдят чрез персоналния си идентификационен код.

Сливенският окръжен съд отложи делото срещу обвинения в убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов, за 30 януари.

Тази вечер в галерия „Май“ ще бъде открита изложба от карикатури на Иван Кънев.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев