Сливен, кратки вечерни новини, 09.01.2020 г., четвъртък

Сливен
09.01.2020 / 15:53

По окончателни данни през 2018 г. приходите от дейността на строителните предприятия в област Сливен са 146.0 млн. лв., като спрямо 2017 г. се увеличават с 54.6%.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски свика извънредно заседание на епизоотичната комисия във връзка с новорегистриран случай на африканска чума по свинете – в домашно стопанство от типа „заден двор“ в твърдишкото село Боров дол.

Сливенският окръжен съд отложи делото срещу обвинения в убийството на 7-годишната Кристин Георгиева от село Сотиря Мартин Трифонов за 30 януари.

Тази събота и неделя пред Спортна зала „Васил Левски“ Сливен ще се проведе благотворителен базар в помощ на 10-годишния Ники, болен от остеосарком – агресивен рак на костите.

Екип от кардиолози и съдови хирурзи в сливенската МБАЛ „Хаджи Димитър“ успяха да отпушат артерия на левия крак на 67-годишен пациент – сложната процедура е продължила близо 4 часа, като са използвани са два достъпа, за да се установи истинския ход на кръвоносния съд, като чрез пункция в областта на бедрото и малък разрез в областта на стъпалото е възстановена проходимостта на колянната артерия.

Мария Григорова положи клетва като съветник за пети път, получавайки букет с цветя – тя започна седемнадесетата си година в местния парламент на Сливен, този път като представител на партия Нова алтернатива.

Община Сливен ще участва като партньор в създаването на нов регионален иновационен център, свързан с безопасността на движението, анализ на пътно-транспортни произшествия и обучение на водачи на МПС-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев