Сливен, кратки вечерни новини, 08.01.2020 г., сряда

Сливен
08.01.2020 / 15:49

През 2020 година Община Сливен ще работи усилено за реализиране на ключови инфраструктурни проекти, стана ясно на пресконференция на общинското ръководство днес.

Общинската транспортна схема в Сливен няма да бъде засегната при евентуален протест на превозвачите на 13 януари и ще бъде обслужена на сто процента.

На официална церемония днес в Сливен бяха наградени педагозите, отличили се в областния кръг от Първия национален конкурс за учители „Иноватори в образованието“.

Община Сливен вече започна работата по проекти, свързани с новия програмен период на Европейския съюз.

През 2020 г. ще бъдат чествани няколко кръгли годишнини на бележити личности, свързани с град Сливен.

Извънредно заседание на местния парламент в Сливен свиква председателят му Димитър Митев с една единствена точка в дневния ред, свързана с даването на съгласие Община Сливен да участва в сдружение с нестопанска цел с наименование „РЕГИОНАЛЕН ИНОВАЦИОНЕН ЦЕНТЪР-РИЦ в сферата на БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА-БДП, АНАЛИЗА НА ПТП, пътно-транспортни произшествия и ОБУЧЕНИЕ НА ВОДАЧИ НА МПС-Сливен“.

Във връзка с провежданата реформа в системата на Прокуратурата, Районна прокуратура – Сливен уведомява, че с Решение на Пленума на ВСС по протокол № 20 от 29.07.2019 г., считано от 01.01.2020 г., бяха закрити Районните прокуратури в градовете Котел и Нова Загора, a на тяхно място са разкрити териториални отделения в градовете Котел и Нова Загора – съответно Териториално отделение – Котел към РП – Сливен, и Териториално отделение Нова Загора към РП – Сливен, които поемат компетентността в работата по наблюдаване на досъдебни производства и преписки за противоправни деяния, извършени на териториите на едноименните общини.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев