Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.01.2020 г.

ОД на МВР Сливен
08.01.2020 / 10:43

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 07.01.2020 г. до 06,00 часа на 08.01.2020 г.

 

Сливен: Продължава засилената патрулна дейност по установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотици. Около 02,15 часа днес, на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен, е извършена полицейска проверка на 21-годишния Д.М. В нето е намерено и иззето пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти разследват кражба от частен дом в град Сливен. Сигналът е подаден на 7 януари от собственика. Неизвестен извършител е проникнал в жилището на заявителя, след като е взломил входната врата, като е извършил кражба на пари и златни накити. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Водач с отнето свидетелство за управление е хванат да управлява лек автомобил в град Нова Загора. На 7 януари, в 17,00 часа, е извършена проверка на 25-годишния С.П. от село Сокол, водач на лек автомобил „Рено Меган“. Полицейските служители установяват, че шофьорската книжка на С.П. е отнета със заповед за временно отнемате. С.П. вече има наложено административно наказание за същото нарушение. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

На 7 януари, около 08,40 часа, в индустриалната зона на град Твърдица е възникнал пожар във фургон, собственост на 51- годишна жена. Пострадали няма. Сигналът е получен в 08,51часа, произшествието е ликвидирано в 10,30 часа от екип на РСПБЗН – Твърдица. Фургонът е унищожен. Спасени са две съседни сгради. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията на фургона.

 

На 7 януари, в 21,11часа, е получен сигнал за възникнал пожар в лек автомобил „Ауди А3“ в село Чокоба, собственост на 50-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Автомобилът е унищожен. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Гасени са пожари, възникнали в отпадъци и сухи треви, без да причинят преки материални щети. Оказана е техническа помощ на екип на ЦСМП за пренасяне на жена от дома й в град Твърдица до линейката.

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев