Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.01.2020 г.

ОД на МВР Сливен
07.01.2020 / 11:24

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 06.01.2020 г. до 06,00 часа на 07.01.2020 г.

 

Сливен: Задържан е извършителят на кражба от вила в местността „Дюлева река“ край Сливен. На 4 януари е заявена кражба на телевизор от имот, собственост на 35-годишна жена. След проведени оперативно-издирвателни действия от служители на участък „Петолъчка“ при РУ-Сливен е задържан криминално проявеният М.К. на 28 години от град Сливен. Той е направил пълни самопризнания и е предал откраднатата вещ. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Бързо производство за хулиганство е започнато в РУ-Сливен срещу мъж на 31 години. На 6 януари около 20,00 часа 31-годишният И.И. от град Сливен грубо е нарушил обществения ред, като е отправял обиди и заплахи към служител и клиенти в търговски обект в центъра на град Сливен. В явно нетрезво състояние е извършил непристойни действия и открито е търсил конфликт. Мъжът е изведен от полицейските служители, отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. При задържането е оказал съпротива и е причинил материални щети в обекта.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Отстранени са опасно надвиснали ламарини от покриви на сгради в квартал „Дружба“ и ул.“Габрово“. Оказана е техническа помощ на 85-годишна жена, която се е заключила на балкона на жилището си в квартал „Българка“. Тази сутрин е отстранено дърво, паднало върху лек автомобил „Опел“ пред жилищен блок в квартал „Сини камъни“.

 

Поради зачестилите сигнали за възникнали пожари в комини РДПБЗН-Сливен предупреждава гражданите, че коминните тела трябва да бъдат добре почистени. Натрупаните сажди се възпламеняват и създават реална опасност от възникване на пожар, който да причини сериозни материални щети. Мерките по почистване на комините е трябвало да бъдат взети преди отоплителния сезон, за което РДПБЗН-Сливен е информирало многократно. Съветът към всички, които се отопляват на твърдо гориво е да извършат почистване на коминните тела при първа възможност.

В дните 4-7 януари пожарни екипи са се отзовали на 6 сигнала за запалени комини. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев