Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 06.01.2020 г.

ОД на МВР Сливен
06.01.2020 / 11:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 03.01.2020 г. до 06,00 часа на 06.01.2020 г.

 

Петима са задържани с наркотици при операция на полицията в Сливен и Нова Загора

 

Иззети са метамфетамин и над един килограм канабис

 

Акцията е проведена в края на миналата седмица на територията на районите управления в Сливен и Нова Загора. Извършени са проверки от екипи на Криминална и Охранителна полиция за установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотични вещества.

В хода на процесуално-следствени действия, извършени от служители на РУ-Нова Загора, в частен имот в село Асеновец са намерени и иззети 18 пакета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Общото тегло на иззетото наркотично вещество е около 1 килограм. Собственикът на имот- Д.Р. на 31 години, е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Четирима са задържаните при акцията в Сливен.

На 5 януари е извършена проверка на 28-годишния Й.Й. от град Сливен. Той е установен от полицейски екип на улица „Тодор Каблешков“. В него и в дома му е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Й.Й. е задържан за 24 часа.Около 22,00 часа на 4 януари, на ул.“Г.С.Раковски“, е извършена полицейска проверка на 22-годишния М.М. от град Сливен. Той доброволно е предал две пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. М.М. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа.

На 5 януари, при проверка на ул.“Орешак“, е установен 17-годишният К.Й. от град Сливен. В него е намерено и иззето топче от станиол, съдържащо суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. К.Й. е задържан за 24 часа.

На 6 януари в квартал „Дружба“ е извършена полицейска проверка на 25-годишния Й.Й. от град Сливен. Той доброволно е предал пликче, съдържащо метамфетамин.

Й.Й. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа.

Операциите по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Сливен: Задържан е 46-годишен мъж, причинил материални щети с кирка по лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Сигналът е подаден на 2 януари от собственика. Автомобилът е бил паркиран на обособен паркинг в жилищния квартал „Дружба“. След проведените издирвателни действия на 3 януари е задържан криминално проявеният Н.П. на 46 години от сливенското село Мечкарево. Той е направил пълни самопризнания, задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач с алкохол 1,9 промила е установен при полицейска проверка в град Сливен. На 4 януари в 02,10 часа на ул.“Александър Стамболийски“ е извършена проверка на 37-годишния Ю.С. от град Сливен, водач на лак автомобил „БМВ“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,9 промила. Ю.С. е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по кражба от къща в местността „Дюлева река“. Заявлението е подадено на 4 януари. След взломяване на прозорец, неизвестен извършител е откраднал в къщата, като е извършил кражба на телевизор "Телефункен". Нанесената щета е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

 

На 5 януари е започнато досъдебно производство, относно нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в землището на село Николаево. Случаят е докладван на Районна прокуратура-Сливен, извършват се процесуално-следствени действия.

 

Котел: На 3 януари в РУ-Котел е започнато досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. Полицейските служители установяват, че в частен имот в село Градец е извършено нерегламентирано присъединяване към ел.мрежата, което е създало условия за некоректно отчитане на потребената енергия.

 

Нова Загора: Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски екип в град Нова Загора. На 3 януари, около 23,10 часа, на ул.“Патриарх Евтимий", е извършена проверка на 23-годишния Д.Р., водач на лек автомобил „БМВ“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Д.Р. е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 19 сигнала за произшествия в дните 3-6 януари.

 

Три пожарни екипа са гасили пожар, причинен от небрежност в отпадъци до хлебозавода в град Сливен. Сигналът е подаден на 3 януари в 23,40 часа. Произшествието е ликвидирано от три екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Нанесени са материални щети по три леки автомобила, намиращи се в автосервиз, в близост до произшествието.

 

Гасени са пожари без преки материални щети, възникнали в отпадъци, сухи треви и комини на жилищни сгради. Оказана е техническа помощ при отстраняване на паднало дърво, вследствие на силния вятър, на път ІІ-66 в района на село Злати войвода. Екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за откачена ламарина на покривна конструкция на търговски обект в кв.“Дружба“. В РСПБЗН-Сливен са постъпили и други сигнали за нанесени щети вследствие на силния вятър, които са препратени към Община Сливен по компетентност.

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев