Сливен, кратки вечерни новини, 05.01.2020 г., неделя

Сливен
05.01.2020 / 16:07

Внук и син на известни сливенски футболисти дебютира днес в най-стария футболен турнир в света - това е Индиана Василев, внук на легендата на сливенския футбол от 70-те години на ХХ век Иван Василев и син на Денчо Василев, който бе в отбора, спечелил Купата на България през 1990-та година.

Сливенски бизнесмен дари две икони на обща стойност 120 000 лева на православния храм „Свети Николай“ в града под Сините камъни – дарението е направено от Иван Тихов, който е известен със своята социална чувствителност и е основен дарител на църквата в кв. „Клуцохор“.

Сливен ще отбележи тържествено Йордановден на 6 януари с Василиева света литургия, ритуал по освещаване на бойните знамена на Военно формирование 22220 – Сливен, литийно шествие и Богоявленски водосвет и изваждане на Светия кръст от водите на Новоселска река.

БЧК Сливен организира курс за водни спасители на плувен басейн, водни паркове и море от 1 март.

Неизвестни извърлиха торби с животински отпадъци между сливенските села Панаретовци и Николаево, компетентните органи са ги загробили и в момента търсят кой ги е изхвърлил.

До 20 февруари в Сливен ще се раздават индивидуалните хранителни пакети на нуждаещи се лица.

Първото бебе на 2020 година в Сливен е момиче – Василена е проплакала в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ на 1 януари в 18:10 ч.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев