Сливен, кратки вечерни новини, 26.12.2019 г., четвъртък

Сливен
26.12.2019 / 15:58

За поредна година сливенското село Мечкарево е домакин на традиционния Регионален фолклорен събор „Зимни празници”.

На връх Рождество Христово жители и гости на Сливен се включиха в коледното веселие, състояло се до сградата на Общината.

На 20 декември 2019 г., с коледен концерт и официална церемония за награждаването на отличените участници в ежегодния конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2019 приключиха проявите от програмата „Коледа в библиотеката“ на Регионална библиотека “Сава Доброплодни“ – Сливен.

Чрез нова технология за оползотворяване на РДФ "Топлофикация Сливен" ще спомогне за частично решаване на проблема с депонирането на отпадъци и намаляваме сериозно емитираните замърсители в атмосферния въздух.

Община Сливен ще получи близо 3,2 млн.лева за строителни дейности в три жилищни квартала – „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“, средствата са безвъзмездна финансова помощ и ще бъдат оползотворени за цялостно обновяване с паркови площи, алеи, детски спортни площадки, паркоместа.

Сливенският Дом за медико-социални грижи за деца получи на 23 декември дарение от обществения комитет "Сливенци в Чикаго – за Сливен".

В навечерието на Новата 2020 година, на 31 декември от 23:30 часа на пл. „Цар Освободител“, Община Сливен кани всички граждани и гости на Сливен, да се включат в посрещането на настъпващата година с песните на Деян Митев и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев