Сливен, кратки вечерни новини, 20.12.2019 г., петък

Сливен
20.12.2019 / 15:48

По данни на Националния статистически институт, през октомври 2019 г. на територията на област Сливен са функционирали 53 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

Давуд Юмеров от ІVб клас на ОУ „Димитър Петров“ зае почетното второ място на математическия турнир „Иван Салабашев” – на 19.12.2019 г. той бе награден с грамота и сребърен медал в сградата на Регионалното управление на образованието – Сливен, Димитър Назъров, старши експерт по математика.

Председателят на клуба по шах за деца „Сините камъни“ Радослав Очков връчи на кмета Стефан Радев благодарствен адрес за подкрепата, която е оказвал на клуба, с пожелания за ползотворна и успешна нова година.

След 16 години Йордан Лечков напусна местната власт в Сливен, през миналата седмица футболната легенда подаде заявление за предсрочно прекратяване на мандата му като общински съветник.

Специализирани операции по пътна безопасност, незаконна търговия с акцизни стоки и храни, нерегламентирана продажба на пиротехнически изделия и дейности по опазване на обществения ред са планирани в ОДМВР-Сливен през предстоящите празнични и почивни дни.

Публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Сливен за 2020 г. ще се състои на 30 декември в зала „Май“ от 09:00 часа.

На 25 декември, сряда, от 09:00 часа в катедрален храм „Св. Димитър” ще бъде отслужена Празнична света литургия по повод Рождество Христово, а от 11:30 часа на площад „Цар Освободител“ около елхата ще започне Коледно веселие, в което ще вземат участие всички колективи от Фолклорна танцова школа „Сините камъни“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“-Сливен с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев