Сливен, кратки вечерни новини, 19.12.2019 г., четвъртък

Сливен
19.12.2019 / 15:50

Общо 53 точки бяха включени в дневния ред на редовната сесия на местния парламент, която се проведе днес, една от тях бе гласуване на последното за тази година изменение на общинския бюджет.

Кметът Стефан Радев поздрави всички пенсионери от община Сливен по време на посещението си в обновения клуб на пенсионера в квартал „Дружба“ до блок №38.

Италианка заплашва със съд катедралния сливенски храм „Свети Димитър“, ако не и бъде изплатена парична компенсация, а повода е инцидент на 19 юли, при който чужденката паднала на стълбите на влизане в църквата.

Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен чества своята 60-годишнина – празникът беше отбелязан с голям концерт снощи в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“, а на събитието присъства и кметът Стефан Радев, който подари на артистите икона на Св. великомъченик Димитър.

Новите функционалности на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз (ИСУН 2020) бяха представени днес пред медиите от екипа на ОИЦ Сливен.

Тази неделя сливенският куклен театър ще представи на своите малки зрители последното си представление за тази година „Зимен празник“.

В Библиотека „Зора” се проведе обучение на група ученици от девети клас на СУ „П.К.Яворов” на тема „Информационна грамотност – работа с онлайн бази данни, намиране на образователна и специализирана информация, разпознаване на фалшивите новини“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев