Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.12.2019 г.

ОД на МВР Сливен
16.12.2019 / 12:16

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 13.12.2019 г. до 08,00 часа на 16.12.2019 г.

 

Сливен: 54-годишен мъж е задържан по подозрение за извършване на незаконна лихварска дейност. При операция на полицията в Сливен, извършена на 13 декември в района на квартал „Надежда“, е задържан 54-годишщния М.Ч.

В дома му са намерени и иззети множество дебитни карти, златни накити и пари. По случая се извършват процесуално следствени действия. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

М.Ч. е криминално проявен, първоначално е задържан за 24 часа в РУ-Сливен.

 

Трима са задържани в РУ-Сливен за притежание и употреба на наркотични вещества в хода на засилена патрулна дейност по установяване на лица, които притежават и управляват МПС под въздействието наркотици. На 14 декември, около 21,15 часа, на бул.“Илинденско въстание“ е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 20-годишен мъж от село Калояново. В него е намерена и иззета марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 декември е извършена проверка на 54-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин и амфетамин. Образувано е бързо производство.

На 13 декември, в 14,00 часа, в кв.“Българка“ е извършена проверка на 36-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ситроен С4“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултата за метамфетамин.

 

Двама водачи с алкохол над 1,2 промила и водач, който управлява в период на лишаване са установени при операция по пътна безопасност в почивните дни.

На 15 декември, около 02,15 часа, на бул. „Ст.Стамболов“ е извършена проверка на

44-годишна жена, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Пробата за употреба на алкохол е показала 2,40 промила. Жената е задържана за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

28-годишен мъж от село Прохорово, водач на лек автомобил „Фолксваген“, е установен да управлява в период на лишаване. Той е хванат повторно да управлява без шофьорска книжка. За това нарушение вече има наложено административно наказание. По случая е започнато бързо производство.

Водач в 1,48 промила алкохол е хванат от полицейски служители на 14 декември в град Сливен. Около 23,20 часа на бул.“Георги Данчев“ е спрян за проверка лек автомобил “Пежо 406“, управляван от 38-годишен мъж от град Сливен. Проверката за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,48 промила.По случая в РУ-Сливен е започнато бързо производство.

 

Полицейски служители на РУ-Сливен работят по установяване на извършител, причинил материални щети по автомат в игрална зала. На 15 декември, в 20,07 часа, е получен сигнал от игрална зала в град Сливен, че след удар е повреден дисплей на един от игралните автомати. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са задържали 29-годишен мъж за кражба на две каруци. Откраднатите превозни средства са собственост на двама жители на село Езеро, които са съобщили за кражбата на 13 декември. В хода на разследването се установява, че за времето от 00,30 до 09,30 часа на 13 декември криминално проявеният Я.Н. от Нова Загора, преминавайки през село Езеро, е закачил двете превозни средства за своята каруца и ги е откарал до дома си в квартал „Шести“ в град Нова Загора. Я.Н е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. Превозните средства са иззети и върнати на собствениците им. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Четирима непълнолетни са изведени от нощно заведение в град Нова Загора при операция на полицията в града. Те са установени в хода на специализирана операция, проведена на 13 и 14 декември, с цел обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица, свързани с наркотични вещества и безнадзорност. Четиримата са установени в нощно заведение след 23,00 часа без придружител. На родителите са съставени актове. По време на операцията са проверени 25 лица, 8 автомобила, 6 заведения и 5 игрални зали. Установени са нарушения по ЗДвП и ЗБЛД.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по кражба на ел. проводници от електроразпределителната мрежа в село Млекарево. Неизвестен извършител за времето от 01,00 до 03,00 часа на 15 декември е срязал и откраднал около 780 метра проводници. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 14 декември, в 00,50 часа, е получено съобщение от тел. 112 за възникнало пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“. Произшествието е станало в района на километър 234,400 в землището на с. Загорци. Лек автомобил „Ауди А4“, управляван от водач на 21 години от град Сливен, е застигнал и ударил в задната част лек автомобил „Хонда“, управляван от мъж на 34 години от град Ямбол. В резултат на удара двата автомобила се преобръщат извън пътното платно. От произшествието е пострадал 21-годишният водач, който е транспортиран до болнично заведение в град Стара Загора, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Проверка на ловци е извършена от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 14 декември е извършена проверка на 55 ловци от четири ловни групи, излезли на лов в землищата на град Котел и село Тича. Проверките са относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени констативни протоколи и протоколи за предупреждение.

 

Едно непълнолетно лице е установено в нощно заведение в град Котел при полицейска операция на 14 и 15 декември. Акцията е по линия на противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им в питейни и увеселителни заведения, зали за хазарт, и клубове след 22,00 часа. В хода на операцията са проверени 49 автомобила, 78 лица, 2 игрални зали и 13 заведения. Установено е 1 непълнолетно лице в заведение без придружител след 22,00 часа. С цел превенция на 7 собственици на заведения са съставени предупредителни протоколи да недопускат непълнолетни без придружител след 22,00 часа и да не сервират алкохол на малолетни и непълнолетни лица. Съставени са 2 акта по ЗДВП и 5 по ЗБЛД.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 16 декември, около 00.53 часа, е възникнал пожар в лек автомобил „Мерцедес“, собственост на 45-годишен мъж от град Нова Загора. Автомобилът е бил паркиран в ж.к.“Тракия“ в град Нова Загора. Произшествието е ликвидирано в 01,55 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожен е двигателния и арматурното табло. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев