Сливен, кратки вечерни новини, 11.12.2019 г., сряда

Сливен
11.12.2019 / 15:50

Заплатата на общинските съветници в Сливен вече ще е 880 лева, а на кмета Стефан Радев – 3500 лева.

Днес заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова се включи в Националната инициатива на Министерството на образованието и науката „Седмица на четенето“ и пренесе Коледния дух в класната стая на СУ „Константин Константинов“, като прочете приказката „Чудните камбани“ на първокласниците.

Община Сливен информира, че по данни от автоматичната измервателна станция към Националната система за мониторинг на околната среда, от началото на отоплителния сезон - месец октомври 2019 г. до днес съдържанието на финни прахови частици (ФПЧ 10) в атмосферния въздух е в нормите.

ДАНС – Сливен има нов директор, той се казва Стоян Димитров и до края на миналата седмица бе шеф на Териториалната дирекция на ДАНС в Ямбол.

Кметът на Сливен Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев участват в първия за новия мандат голям форум за кметове и председатели на Общинските съвети.

В Пловдив бяха отбелязани 90 години от рождението на поетесата Станка Пенчева със сливенско участие.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий ще отправи Рождественското си послание за Сливен и Ямбол на 20 декември, петък в сградата на Сливенска митрополия от 10:30 часа.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев