Сливен, кратки вечерни новини, 10.12.2019 г., вторник

...
10.12.2019 / 15:54

Полски млекопреработватели проучват днес възможностите за инвестиране в Сливен.

Снабдяването с питейна вода в Сливен и нарасналите разходи на „В и К – Сливен“ за доставката на вода бяха обсъдени на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски с участието на управителя на „В и К – Сливен“ инж. Севдалин Рашев и ръководния му екип, кмета на община Сливен Стефан Радев и заместника му по строителството Любомир Захариев, инж. Петър Митев и Мария Божкова от Асоциацията по В и К.

Библиотека “Зора” в град Сливен организира практически курсове по начална компютърна грамотност и работа с мобилни устройства и приложения за хора от третата възраст възраст.

Днес Коледната луна отново бе поставена пред сградата на Община Сливен от фирмата, която се грижи за украсата – тя бе премахната и прибрана в общината преди дни заради силния вятър, бушувал в събота през нощта.

На 9 декември 2019 г., в Сливен бяха представени новите стихосбирки на поетесата Кети Бозукова - "Прозорец от спомени" и "Неми думи", събитието се състоя в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

Горският инспектор Юсеин Шакиров и колегите му, известни повече на сливналии като „Бързи и яростни“, от 3 декември тази година са назначени вече като експерти в ИАГ – Изпълнителна агенция по горите – София.

Заради лоши санитарно-хигиенни условия заразените с хепатит А в Сливенско се увеличават.

По линия на надграждане на партньорските инициативи по превенция с фокус уязвими групи, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ)–Сливен, съвместно с фондация „Инициатива и съпричастност”, организираха прожекция на късометражния филм за трафика на хора с цел сексуална експлоатация „Бягай”, предоставен от МКБТХ–Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев