Европейският зелен курс ще бъде представен в пленарна зала от председателя на Комисията

Европейският парламент
09.12.2019 / 12:42

В извънредно пленарно заседание в сряда в Брюксел, евродепутатите ще обсъдят „Европейския зелен курс“, който има за цел да направи ЕС първия климатично неутрален континент.

 

След очакваното обявяване от Комисията на „Европейския зелен курс“ в сряда 11 декември от 15.00 ч. българско време, Европейският парламент ще проведе първи дебат с председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен и с изпълнителния заместник-председател за Европейския зелен курс, Франс Тимерманс, който ще закрие дебата.

 

Европейският зелен курс ще се фокусира върху борбата срещу изменението на климата и други екологични цели в областта на транспорта, енергетиката, замърсяването, селското стопанство, кръговата икономика и биологичното разнообразие.

 

Съобщението на Комисията се очаква да включва график на предстоящите предложения. Парламентът вече подчерта, че ЕС трябва да намали емисиите с 55% до 2030 г. и да стане климатично неутрален до 2050 г., както и че е спешно необходимо да се приеме амбициозен дългосрочен бюджет на ЕС за периода 2021 – 2027 г.

 

Гледайте дебата на живо чрез EP Live и EbS+.

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/schedule/

https://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев