Сливен, кратки вечерни новини, 03.12.2019 г., вторник

Сливен
03.12.2019 / 15:55

Община Сливен обявява прием на документи на кандидати за потребители и персонал за услугата „Патронажна грижа“.

По линия на работата си по превенция на престъплението „трафик на хора” и безопасното използване на интернет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Основно училище „Братя Миладинови” – гр. Сливен, проведоха целенасочени превантивни дейности с ученици от шести и седми клас.

Снощи официално беше открита ледената пързалка в Градската градина на Сливен, въпреки студеното време на събитието присъстваха много хора, дошли заедно да дадат началото на програмата за Коледните празници в града под Сините камъни.

На 2 декември 2019 г., в сливенската галерия „Йордан Кювлиев“ бе открита изложба с картини на преподавателя по живопис във факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет доцент Красимир Карабаджаков.

Община Сливен ще получи 11 млн. лв. за нови електробуси и тролейбуси – вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Сливен Стефан Радев и управителят на „Пътнически превози“ Енчо Петров подписаха договор за обновяване на обществения градски транспорт в общината.

На 3 декември 2019 г. в софийската галерия „Кредо”, по инициатива на издателката Божана Апостолова, ИК ”Жанет 45” и Регионална библиотека ”Сава Доброплодни” организират литературна вечер „В къща от думи”, посветена на 90 години от рождението на поетесата Станка Пенчева.

Семейна работилница за сурвачки ще функционира на 14 и 21 декември от 9:30 ч. в Регионален исторически музей – Сливен – участниците ще имат възможност да се зaпoзнaят c oбичaитe и тpaдициитe пo Cypвaĸи и изpaбoтвaнeтo нa cypвaчĸи, и да вложат творческо въображение.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев