Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.11.2019 г.

ОД на МВР Сливен
26.11.2019 / 10:37

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.11.2019 г. до 08,00 часа на 26.11.2019 г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен разследват незаконна лихварска дейност. При операция по противодействие на престъпленията против парично-кредитната система в края на миналата седмица са извършени проверки в сливенския квартал „Надежда“. В дома на 46-годишната Ф.Ч., в хода на извършените процесуално-следствени действия, са намерени и иззети дебитни карти, парични суми и други предмети и вещи, имащи отношение към извършваната незаконна дейност. В хода на оперативно-издирвателните действия са установени и разпитани множество свидетели. По случая е образувано досъдебно производство. Операцията е осъществена от служители на РУ-Сливен, участък „Надежда“, инспектори ДПС и разследващ полицай. Работата по разкриване на цялата престъпна дейност продължава.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 25 ноември, около 20,00 часа, на бул.“Цар Симеон“ е извършена проверка на 28-годишния М.Н. от град Сливен. Той доброволно е предал пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. М.Н. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Констатирани нарушения и посетени сигнали от телефон 112 в хода на полицейска операция в малките населени места на РУ-Сливен. По време на редовната акция по противодействия на престъпността и опазване на обществения ред в населените места от община Сливен са извършени проверки на лица, МПС, обекти и превозни средства с животинска тяга. Служители на участъци „Запад“ и „Петолъчка“ със съдействието на служители на група „Охрана на обществения ред“ са установили нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на Общината. Отзовали са се на 3 сигнала от телефон 112- за семеен конфликт в кв.“Диньо Дачев“ и 2 сигнала за незаконен риболов в землището на село Самуилово, при които граждани са забелязали хвърлени мрежи във водоемите край селото.

По време на операцията не са регистрирани престъпления срещу собствеността и имуществото.

 

Нова Загора: Водач на МПС, употребил алкохол 2,33 промила, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 25 ноември, около 20,30 часа, на ул.“Цар Освободител“, автопатрулен екип спира за проверка лек автомобил "Пежо Експерт", управляван от 62-годишния Т.К. от село Знаменосец, общ. Раднево. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 2,33 промила. Т.К. е отведен в РУ-Нова Загора е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев