Сливен, кратки вечерни новини, 23.11.2019 г., събота

Сливен
23.11.2019 / 17:40

За четвърти пореден път в Сливен се проведе Национален фестивал на музикалните и танцови формации към военните клубове в страната „Есен по ноти”.

През третото тримесечие на 2019 г. общият брой на заетите лица на 15 и повече навършени години в област Сливен е 76.0 хил., от които 43.8 хил. са мъже, а 32.2 хил. са жени.

„Топлофикация-Сливен“ уведомява, че топлоподаването към всички абонати е нормализирано с изключение на бл.2; бл.6; бл.7; детска градина „Еделвайс“ и детска градина „Детски рай 2“ в ж.к. „Дружба“ заради гаражи, които безотговорно са поставени върху топлопровода, което е довело до удължаване на времето за извършване на ремонта.

Делото срещу 21-годишния Мартин Трифонов, който уби, блудства и направи опит за изнасилване на 7-годишната Криси от село Сотиря, е вече в съда.

Библиотека „Зора“ и издателство „Сиела“ представят в Сливен на 26 ноември новата книга на Радко Пенев „Струни“.

Само от пет точки се състои дневния ред на първата редовна сесия на новия Общински съвет Сливен, която ще се състои на 28 ноември.

Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен стартира ежегоден младежки конкурс „Празнични мотиви – Коледа“, насочен към младите хора на възраст над 14 години с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство и цели стимулирането им за самостоятелна творческа дейност и постепенното им адаптиране към конкурентната и динамична българска художествена сцена.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев