Премиера на "Нощ" от Камелия Кучер в РБ "Сава Доброплодни" - Сливен

„Нощ“ от Камелия Кучер
18.11.2019 / 15:01

Издателска къща „Хермес“ ви кани на

ПРЕМИЕРА

на „Нощ“ от Камелия Кучер

в град Сливен!

 

Заповядайте на 22 ноември (петък) от 17,00 часа

в РБ „Сава Доброплодни“, ул. „Никола Карев“ №1!

 

Заповядайте на 22 ноември в РБ „Сава Доброплодни“, за да се потопим в една история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта. За предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си.

Събитието е част от националното литературно турне на Камелия Кучер. След Сливен, Пловдив, Велико Търново и Враца писателката ще представи своите два романа - "Дом" и "Нощ" в Бургас и Хасково.

 

За книгата

Рим, 1943 г.

В жестоките времена на войната едно момче с пъстри очи търси пътя към едно момиче с лунички, в което се влюбва от пръв поглед. Виторио копнее да стане част от света на Ева. Наблюдава книжарницата на баща й, запленен от всичко, което я заобикаля. Но една съдбовна нощ прекършва невинното им детство и стъпква мечтите им. Ева е отведена надалеч, а Виторио се чувства безсилен пред лицето на съдбата, смъртта и жестокостта.

 

Умбрия, 1991 г.

Виторио води тих и усамотен живот, докато един ден пътя му пресича непознато момиче с лунички, което му напомня миналото. Избягала от дома си, своенравната Лучия е познала болката от загубата също като него. В желанието си да й помогне, Виторио постепенно разголва душата си, връщайки се към спомените си за копнежите, отчаянието и любовта, озарила живота му. И решава да разкаже в книга историята на тази любов.

 

За автора

 

Камелия Кучер издава своя дебютен роман „Дом“ през 2018 г. след години пътуване по света. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, тя завършва образованието си в Женева, преди окончателно да се завърне със семейството си в България.

Любовта към думите съпровожда целия живот на Камелия. Година след публикуването на „Дом“ читателите й ще могат да се насладят на втория й роман – „Нощ“.

 

https://www.ikhermes.bg/news/default/kamelija-kucher-vjarvam-che-literaturata-trjabva-da-ima-choveshki-oblik.html

Още снимки от новината

Камелия Кучер

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев