Сливен, кратки вечерни новини, 13.11.2019 г., сряда

Сливен
13.11.2019 / 15:51

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа бе днес на посещение в Сливен за откриването на нова двуетажна сграда в центъра на Сливен на стойност $265 000, предназначена да осигури защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания.

По данни на Националния статистически институт през третото тримесечие на 2019 г. местните администрации на територията на област Сливен са издали разрешителни за строеж на 34 жилищни сгради с 47 жилища в тях.

Медицински хеликоптер “Блек Хоук“ на американската армия кацна днес на площадката в двора на Военна болница в Сливен, веднага след това линейка ще откара „ранен“ боец до областната болница – тези действия са част от тренировка по време на съвместното учение на българските Специални сили и американски подразделения на база „Ново село“.

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен продължава превантивно да работи с деца и родители, за да повиши информираността им относно безопасното използване на интернет и как да се предпазят от трафик.

Комедията „Три сватби и едно възкресение“ по Карло Голдони ще бъде представена пред сливенската публика на 25 ноември.

На 17 ноември /неделя/ на Конна база „Табора“ Сливен ще се проведе благотворително събитие, в подкрепа на клуб по конен спорт „Табора“, под мотото „По стъпките на Рени“.

На 15 ноември 2019 г. (петък), от 18:30 часа в зала „Васил Левски“ в Сливен, ще се проведе открита тренировка с участието на отборите от Баскетболен клуб за хора с увреждания “Левски” и Баскетболен клуб „Тони-7“ – по време на събитието ще бъдат представени специфичните форми на игра, независимо дали състезателите са в колички или не.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев