Форум „Как да сме енергийно независими?“ на 21 ноември 2019 г. в София

Европейският парламент
13.11.2019 / 13:03

Пакетът „Чиста енергия за всички европейци“, одобрен от ЕС през 2018 г., начело с преразгледаната Директива за енергията от възобновяеми източници (REDII), ще донесе сериозна промяна за хората. Европейското законодателство вече не само признава ролята на гражданите, но и ги подкрепя, като им дава право да произвеждат, консумират, продават и съхраняват възобновяема енергия. Това е нова важна възможност за насърчаване на произведената от общности възобновяема енергия, с която да се постигне бъдеще със 100% възобновяема енергия.

 

Бюрото на Европейския парламент в България съвместно с „Грийнпийс“ - България искат да ускорят тази ключова промяна в страната и организират форум, на който да бъдат обсъдени по-нататъшните стъпки, необходими на потребителите, за да се превърнат в производители и да задоволяват частично или напълно собствените си нужди от електроенергия. Събитието под наслов „Как да сме енергийно независими? Добри европейски практики за децентрализирано производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ)“ ще се проведе във Френския институт, площад Славейков № 3, гр. София на 21.11.2019 г. (четвъртък) от 9:00 до 12:30 ч.

 

Модератор е г-н Славчо Нейков, председател на УС на Института за енергиен мениджмънт.

 

За участие във форума, моля да се регистрирате до 17.30 ч. на 18.11.2019 г. на адрес: https://forms.gle/f6FBEpYATZCWJKDL7.

 

Ще се радваме на Вашето присъствие.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев