AMD EPYC от второ поколение движи облачните сървъри “Star Lake” на Tencent, вдига общата производителност с 35%

AMD-logo
13.11.2019 / 09:22

Облачното присъствие на AMD EPYC се увеличава със сървърната платформа “Star Lake” на Tencent. Новото решение на производителя на сървърни системи използва процесори AMD EPYC от 2-ро поколение.

 

Според тестовите резултати представени от Tencent Cloud на конференция на компанията, сървърът Star Lake с 2-ро поколение AMD EPYC чипове е постигнал най-високата едноядрена производителност в индустрията и е показал значителни спестявания по отношение на общата стойност на притежание (ТСО). Сървърът подобрява общата производителност с 35%. Този ръст включва 40% подобрение във видеообработката, 35% подобрение в транскодирането на графика и 150% подобрение в търсене на страница в секунда (QPS).

 

За да научите още как 2-рото поколение AMD EPYC процесори предлага повишение на производителността и пестене на средства, моля, прочетете блог-публикацията тук.

https://community.amd.com/community/amd-business/blog/2019/11/12/tencent-cloud-chooses-2nd-gen-amd-epyc-processors-for-its-first-self-designed-server-propelling-overall-instance-performance-by-35

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев