Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.11.2019 г.

ОД на МВР Сливен
12.11.2019 / 10:21

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 11.11.2019 г. до 08,00 часа на 12.11.2019 г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на грабеж. На 7 ноември в сливенския квартал „Дружба“, 21-годишният М.К., след като е използвал сила, е отнел от момче на 15 години сумата от 10 лева и мобилен телефон. След проведените издирвателни действия М.К. е задържан на 11 ноември. Той е от град Сливен, криминално проявен. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Продължават полицейските действия в малките населени места на община Сливен. Операцията се провежда всяка събота и неделя в селата от обслужваната територия на участъци „Петолъчка“ и „Запад“ при РУ-Сливен. Целта е превенция и противодействие на конвенционалната престъпност в малките и отдалечени населени места и спазване Наредбата за обществения ред на община Сливен. На 9 и 10 ноември са извършени проверки на 112 лица и 91 превозни средства. Констатирани са 35 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и НОРТОС. Полицейските служители са се отзовали на 8 сигнала от телефон 112- 1 за семеен скандал и 7 за силна музика в селата Сотиря, Желю войвода, Тополчане и Драгоданово.

 

Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители днес, малко след полунощ, при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На бул. „Ст.Караджа“ полицейски екип е извършил проверка на 23-годишния Д.И. от град Сливен. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при направения полеви тест е реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на участък „Кв. Шести“ в Нова Загора са установили случай на притежание и употреба на наркотични вещества. На 11 ноември, в 15,45 часа, в близост до гробищен парк, е извършена проверка на 34-годишния Щ.Й., водач на лек автомобил „Мерцедес“. При проверката се установява, че Щ.Й. управлява след употреба на метамфетамин. В него са намерени и иззети 4 пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало но метамфетамин.

Щ.Й. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев