Сливен, кратки вечерни новини, 09.11.2019 г., събота

Сливен
09.11.2019 / 15:50

Повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници ще бъде извършено в Сливен, постанови Административният съд в града.

В понеделник започва изплащането на възнагражденията на Секционните избирателни комисии от произведените на 27 октомври местни избори и балотажа на 3 ноември – възнагражденията ще се изплащат на касата в община Сливен след 14:30 часа.

БСП издига Деян Дечев за председател на Общинския съвет на Сливен – решението взе в петък вечер групата червени съветници.

Над 2 000 нови издания ще получи РБ „Сава Доброплодни” до края на месец ноември тази година по защитен проект по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”-2019.

Церемонията по встъпване в длъжност на Стефан Радев като кмет на Община Сливен ще се проведе на 11 ноември (понеделник).

Тази седмица, в четвъртък и петък, Община Сливен, Областна администрация-Сливен и Народно читалище „Зора 1860“ се включиха в отбелязването на дните на толерантността и културното разнообразие на ЕС, като организираха вечер на етносите – концерт „Другият до мен в делник и празник“, изложба с книжни издания и предмети от бита на етносите и прожекция на филма „Собибор“, разказващ за единственото успешно бягство от концлагер.

Сливен и Античната крепост „Туида“ отново се включват в надпревара за отличия в туризма.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев