250 четвъртокласници от сливенските училища станаха полицаи за един ден

Отворени врати
06.11.2019 / 16:21

Ден на отворените врати в ОДМВР-Сливен направи малчуганите съпричастни към предстоящия празник на българската полиция - 8 ноември

 

Днес вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени за четвъртокласниците от всички учебни заведения в град Сливен.

250 учениците от 12 училища в града имаха възможност да посетят някои от ключовите места в полиция и да пуснат сирените на служебните автомобилите. Инспектори от „Детска педагогическа стая” запознаха децата с различните служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи. Най-атрактивно, както всяко година, си остава срещата със Специализираното тактическо звено за бързи действия, където децата се запознават с бойното оборудване на Специализираните полицейски сили. Възможността да видят отблизо оръжията, каските, белезниците и бронежилетките предизвикаха истинско оживление сред малчуганите. Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков приветства децата при срещна им със спецполицаите. Инспекторите от „Детска педагогическа стая” се представиха като отлични домакини и повече от три часа отговаряха на най-различни въпроси. В хода на обиколката децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.

Още снимки от новината

Отворени врати
Отворени врати
Отворени врати

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев