AMD EPYC процесори и Radeon Instinct графични ускорители задвижват най-новите виртуални машини Microsoft Azure

AMD EPYC
06.11.2019 / 10:22

Microsoft Azure и AMD разшириха своето партньорство в облачно-базираните сървърни решения с пускането на новите Azure D-серия и Е-серия виртуални машини, базирани на процесорите AMD EPYC 7452 и предварителния анонс на Azure NVv4 VM с 2-ро поколение AMD EPYC CPU и Radeon Instinct GPU.

 

Снабдените с EPYC процесори Azure Da и Ea серии виртуални машини вече са достъпни за клиентите на Microsoft. Компанията ги определя като най-бързите Azure виртуални машини в своя клас, с до 96 vCPU, 672GB DDR4 RAM и 2,4TB SSD-базиран временен сторидж. Решенията от Ea-серия предлагат 22% по-висока производителност на долар от конкурентните виртуални системи за приложения с бази данни.

 

Виртуалните машини Microsoft Azure NVv4 - първите Windows Azure виртуални десктопи задвижвани от 2-ро поколение AMD EPYC процесори и Radeon Instinct графични ускорители - сега се предлагат за предварителен преглед. Тези виртуални машини осигуряват пълноценна работа на GPU работни станции за широка гама сценарии на облачни изчислителни среди. Те включват пасивно охлаждане и AMD MultiGPU технология на хардуерна виртуализация, която съответства на индустриалния стандарт SR-IOV (Single Root I/O Virtualization) и въвежда GPU партициониране с четири нови опции. Това дава на клиентите по-голяма гъвкавост, с възможност цялото предприятие да работи със заделени CPU/GPU виртуални десктопи за отлична работа в приложенията на компанията независимо от тежестта на работните задачи.

 

За да научите още за сътрудничеството на AMD и Microsoft Azure, можете да прочетете AMD EPYC блога тук https://community.amd.com/community/amd-business/blog/2019/11/05/amd-epyc-processors-give-customers-enhanced-performance-for-cloud-workloads и Radeon Instinct блога тук https://community.amd.com/community/radeon-instinct-accelerators/blog/2019/11/04/amd-technology-enables-microsoft-azure-at-ignite-2019 .

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев