Граждански форум „Ще дадат ли обновените европейски институции нов импулс на европейския проект?“ на 8 ноември 2019 г. в София

Европейският парламент
05.11.2019 / 13:32

Настоящите изслушвания на кандидатите за еврокомисари показват амбицията на Европейския парламент да играе водеща роля в дебата за бъдещето на европейската интеграция, като наложи високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани. В тази връзка Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение съвместно с Бюрото на ЕП в България организират граждански форум на тема „Ще дадат ли обновените европейски институции нов импулс на европейския проект“, който ще се проведе в конферентната зала на Информационния център на Министерството на отбраната на ул. „Г. С. Раковски“ № 106 в на 8 ноември (петък) 2019 г. от 14.30 до 17.00 часа.

Основните теми на дискусията са:

 Какви реформи са необходими, за да преодолеем демократичния дефицит и да направим европейския проект отново привлекателен за гражданите?

 Ще бъде ли Европа територия на сигурност и устойчиво развитие за днешното и следващите поколения?

 Как да увеличим моралния авторитет и политическата тежест на ЕС, за да поеме по-голяма глобална отговорност?

 Какви са очакванията от конференцията за Бъдещето на Европа, която обеща Урсула фон дер Лайен?

 Как да предотвратим маргинализацията на България при Европа на няколко скорости?

Своето виждане по темата ще споделят български евродепутати от най-големите фракции в ЕП: Андрей Ковачев (заместник-председател на групата на ЕНП), Цветелина Пенкова (С&Д), Искра Михайлова (заместник-председател на групата „Обнови Европа“), както и Светослав Малинов, политолог, бивш член на ЕП. Панелистите ще имат един час за презентации и един час ще бъде отделен за дискусия.

Регистрацията за форума се извършва предварително. Участието в събитието се потвърждава на имейл: uefbulgaria@scas.acad.bg (Съюз на европейските федералисти България) или на телефон 02 987 22 85.

Ще се радваме на Вашето присъствие.

Прикачени файлове към новината

Покана [200KB]
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев