Седмицата в ЕП: 4 – 10 ноември 2019 г.

Европейският парламент
04.11.2019 / 12:51

Срещи на парламентарни комисии, Брюксел

 

COP 25/Климатични промени. Парламентарната комисия по околна среда и обществено здраве ще гласува относно целите на Европейския парламент за следващите глобални действия за борба с изменението на климата преди Конференцията Конференция на ООН за изменението на климата през декември. (сряда, 6 ноември).

Деца/чуждестранни бойци. Положението на децата на чуждестранни бойци, държани в Сирия и Ирак, и евентуалното им завръщане или репатриране в ЕС, ще бъде обсъдено от комисията за граждански свободи заедно с подкомисията по права на човека и подкомисията по сигурност и отбрана. В дискусията ще се включат експерти от Агенцията на ООН за бежанците, офиса на Координатора на ЕС за борба с тероризма, Белгийския координационен отдел за анализ на заплахи, както и организацията „Спасете децата“. (четвъртък, 7 ноември)

Сирийски бежанци в Турция. Три парламентарни комисии - по външни работи, по развитие и по граждански свободи - заедно с представители на Агенцията на ООН за бежанците, Европейската комисия и Европейската служба за външна дейност ще проучат ситуацията със сирийските бежанци в Турция, както и управлението на фонда от 6 млрд. евро, които ЕС отпусна на Турция да се грижи за бежанците. (сряда, 6 ноември).

Свобода на медиите. На публично изслушване, организирано от комисията по граждански свободи, евродепутатите ще обсъдят свободата на медиите, защитата на журналистите, как да противодействат на речта на омразата (онлайн и офлайн) и дезинформацията. Гост-лектори включват разследващи журналисти и представители на „Репортери без граници“, Европейски цифрови права (EDRi) и ILGA (Международна асоциация за лесбийки, гейове, бисексуални, транс и интерсекс). (сряда, 6 ноември).

Програма на председателя на ЕП. В понеделник и вторник председателят на ЕП Давид Сасоли ще бъде в Скопие, Северна Македония, където ще се срещне с президента Стево Пендаровски, министър-председателя Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, както и с лидерите на политическите партии. Давид Сасоли също така ще се обърне към парламента на Северна Македония. В сряда председателят на ЕП ще се срещне с Габриела Куевас, председател на Интерпарламентарния съюз (IPU).

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев