Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.10.2019 г.

ОД на МВР Сливен
28.10.2019 / 10:39

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.10.2019 г. до 08,00 часа на 28.10.2019 г.

 

Сливен: Продължава засилената патрулна дейност по противодействие на наркоразпространението. Служители на участък „Надежда“ са установили 27-годишния С.Й. при проверка на 27 октомври в района на квартал „Надежда“ в град Сливен. В него са намерени и иззети 15 станиолови топчета, съдържащи наркотично вещество. С.Й. е задържан за 24 часа. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

На 27 октомври в квартал “Дружба“ при проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“ полицейски патрулен екип намира наркотично вещество, което при полевия тест е реагирало на марихуана. Водачът на автомобила-20-годишният Е.Х. от град Сливен, е показал положителна проба за употреба на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Неправоспособен водач, водач с алкохол и управление на нерегистрирано МПС са установили полицейски служители в дните 25-27 октомври.

Екип на участък „Запад“ е хванал водач с алкохол 1,70 промила при проверка в района на село Селиминово. 23-годзишният П.П. от същото село е управлявал лек автомобил „Мерцедес“. Проверката е извършена в 00,20 часа на 27 октомври.

61-годишният Г.Г. от град Сливен е хванат повторно да управлява МПС, без да притежава необходимата правоспособност. За същото нарушение той вече има наложено административно наказание. Той е спрян за проверка на 27 октомври в квартал „Речица“. По случая е започнато бързо производство.

В РУ-Сливен са образувани две бързи производства за управление на нерегистрирани моторни превозни средства. На 25 октомври в местността „Рамануша“ е установен 19-годишният О.К от Сливен да управлява мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. На 28 октомври в квартал “Дружба“ е извършена проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, без регистрационни номера,управляван от 20-годишния Е.Х. от град Сливен. Установява се, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

За дните 25-28 октомври екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са гасили 10 пожара, възникнали в сухи треви, храсти и отпадъци. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев