Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.10.2019 г.

ОД на МВР Сливен
22.10.2019 / 11:08

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 21.10.2019 г. до 08,00 часа на 22.10.2019 г.

 

Сливен: Полицейски служители на участък „Запад“ иззеха незаконно оръжие.

На 21 октомври е извършена проверка в частен имот в село Зайчари, иззета е самоделно направена пушка, собственост на 50-годишния М.М. от същото село. Акцията е с цел превенция на престъпления, свързани с незаконно държане и съхранение на взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия и се осъществява на територията на РУ-Сливен.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили служители на РУ-Нова Загора при ежедневния контрол в квартал „Шести“. Около 13,30 часа на 21 октомври е извършена проверка на 24-годишния В.Л. , като в него е намерена и иззета опаковка, съдържаща бяло кристалообразно вещества, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. В.Л. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия в дните 20-22 октомври.

 

На 20 октомври, в 22,19 часа, в РСПБЗН-Твърдица е получен сигнал за пожар в град Шивачево, възникнал в стопански двор. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН- Твърдица. Спасени са сградата и навеса. Пожарът е унищожил 35 бр. бали с фураж. Причините за произшествието са в процес на установяване.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при спасяване на 78-годишен мъж, паднал в коритото на река Асеновска, до кооперативния пазар в град Сливен. Пожарникарите са извадили мъжа, предали са го на екип на ЦСМП-Сливен и са го качили в линейката.

 

Екипи на районните служби в Сливен и Нова Загора са гасили 3 пожара, възникнали в сухи треви, оказана е една техническа помощ.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев