Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.10.2019 г.

ОД на МВР Сливен
17.10.2019 / 12:19

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.10.2019 г. до 08,00 часа на 17.10.2019 г.

 

Нова Загора: 46 нарушения са установени в хода на специализирана операция на полицията в Нова Загора. Акцията е проведена на 16 октомври на територията на районното управление с цел противодействие на престъпленията срещу личността и имуществото на гражданите. Извършени са обходи и превантивни действия в селските райони, осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противопровни деяния, проверени са 98 превозни средства, 12 обекта и 115 лица. Констатирани са 46 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

По време на операцията е установен водач на товарен автомобил с рисково поведение на пътя. Автомобилът е спрян от полицейските служители. Водачът е турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 2,01 промила. Отведен е в РУ-Нова Загора и е задържан за 24 часа.

В хода на операцията са установени още: водач с отнето свидетелство за управление и случай на управление на нерегистрирано моторно превозно средство. Във връзка с констатираните нарушения в РУ-Нова Загора са започнати едно досъдебно и две бързи производства.

Операциите по противодействие на конвенционалната престъпност и пътната безопасност на територията на РУ-Нова Загора продължават.

 

Твърдица: В РУ-Твърдица е задържан 22-годишен мъж, който с действията си е възпрепятствал работата на служители от Държавно горско стопанство-Твърдица.

На 15 октомври криминално проявеният С.И от село Оризари е отправял закони и заплахи срещу горските служители, които са извършвали проверка в землището на град Твърдица. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено в хода на засилената патрулна дейност в град Сливен. На 16 октомври екипи на група „Охрана на обществения ред“ са иззели марихуана от момчета на 19 и 17 години. Проверките са извършено в 18,10 и 21,30 часа в централната част на град Сливен. Двамата са задържани за 24 часа в РУ-Сливен. Образувани да досъдебни производства.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен и Твърдица са посетили 3 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е една техническа помощ, гасени са два пожара, възникнали в сухи треви, в село Чокоба и град Шивачево. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев